Boken

Drömmen om Bed & Breakfast, vandrarhem och pensionat

Hösten 2011 kom min bok Drömmen om Bed & Breakfast, vandrarhem och pensionat ut på bokförlaget Blue Publishing. Boken innehåller konkreta tips och råd till dig som vill starta eller driver ett vandrarhem, pensionat eller Bed & Breakfast.

Oavsett om du har en verksamhet redan eller drömmer om en stor verksamhet eller bara att hyra ut några rum så hoppas jag att du ska hitta något i boken som du kan ha nytta av. Boken är också min hyllning till världens bästa jobb – att jobba med människor, turism och upplevelser.

Du får också möta några andra vandrarhemsägare som berättar sin historia.

  • Hur du väljer rätt fastighet
  • Vilka tillstånd du behöver för att driva logiverksamhet
  • Råd och tips om Service och Gästbemötande som gör att gästerna kommer tillbaka
  • Hur du lägger upp din affärsplan
  • Hur du hittar och når olika målgrupper
  • Hur du ökar antal gästnätter
  • Hur du kombinerar företagande och privatliv
  • Dessutom får du massor med goda recept på frukostar och utflyktsmat

Sagt om boken

Vi fick boken i julklapp av min mamma och läser den nu som godnattsaga tillsammans.  
Det ger oss precis den inspiration vi behöver just nu, då vi ska utveckla våran verksamhet ifrån att bara vara ett Wärdshus till att även vara vandrarhem/pensionat. Men får verkligen en kick av att läsa om alla andras historier! Så ett stort hjärtligt tack för den insats du gjorde när du skrev boken!
Ida & Garik Hasselfors Wärdshus

Jag är så glad i boken! Så många bra tips hoppas jag får lite mer tid bara så jag hinner läsa lite mer
Maria Berntsson

Jag köpte den också för en tid sedan den är helt UNDERBAR! Den kommer jag ha stor nytta av. Tack Sofia för att du skrivit den. Den passar verkligen som present eller julklapp.
Eva Renner Fd Österström

Wow! Vilken fantastiskt fin bok! Så snygg layout med fina bilder och personlig touch, en skön känsla, dessutom mycket bra att läsa, både fakta och inspiration. Kul med recepten också!
Cecilia

Detta är en bok som man inte kan lägga ifrån sig.Jag sträckläste ut den på en gång. Tack för en peppande bok!
Eva-Lotta

Nu har jag läst det mesta i Sofias fantastiska bok, vilken text och vilka bilder, grymt imponerande! Det var jätteroligt att lära känna Sofia och familjen genom berättelsen och så modiga de var när de drog igång allting. Recepten och bilderna är lockande och Sofia har verkligen gjort en bok som blir till god hjälp för dem som har samma drömmar som hon.
Anita

Denna bok är så fin och inspirerande att läsa. Sofia skriver fantastiskt och roligt och undanhåller inte hur verkligheten ser ut, en mycket bra bok som jag nu varmt rekommenderar flera att läsa.
Jessica

Boken är intressant och inspirerande. En guldgruva för den som vill starta eget i branschen, men läsvärd också för andra som vill starta eget eller byta inriktning i livet. Många av tipsen går att applicera på företag i andra branscher. Dessutom är det är alltid roligt och inspirerande att läsa om människor som vågat ta klivet för att förverkliga sina drömmar. Boken är också väldigt snyggt formgiven. Jag rekommenderar varmt Drömmen om bed & breakfast.
Carola Lindström

Följ mig på Facebook

Drömmen om Bed & Breakfast, vandrarhem och pensionat

Köp boken här »